Elke applicatie beschikt over een systeemmodule

Iedere toepassing is opgebouwd uit een basismodule (user interface) en 1 of meerdere modules. Deze front-end database bevat het “programma”. Hieronder ziet U deze systeemformulieren (vensters). De gegevens (data) bevinden zich steeds in een back-end database. De maatwerk modules worden aangestuurd via aparte tabs in het lint met MS Office “look”.

INTERFACE:

De Access versie (2010, 13, 16, 19, 21 enz…) bepaald de look van de gebruikersomgeving. Bij het opstarten verschijnt een welkom scherm waarmee de user ID van de gebruiker wordt gedetecteerd. Hierdoor is het inbrengen van een paswoord overbodig.

De basismodule bestaat uit 5 formulieren (vensters), aangestuurd door onderstaand lint (hieronder met de MS Office 2013 look) + SOM informatie en een Handleiding in Word.

Software Op Maat susteemmodule

FORMULIEREN:

De lay-out (achtergrond en tekst kleuren) van de formulieren wordt in overleg met de klant bepaald. Formulieren “Product Info” en “Product website” zorgen ervoor dat je “Software Op Maat” steeds snel kan bereiken.  Het formulier “Gebruikers en Profiel” laat U toe om de user ID te koppelen aan een profiel De rechten in de verschillende formulieren worden vastgelegd met “Formulier Rechten”. Er is een formulier aanwezig om de rechten van de profielen op alle formulieren te testen. Dit is van belang voor bedrijven die een ISO 9001 certificaat hebben. Verder is het eveneens mogelijk een aantal “Instellingen en Gegevens” te beheren, zoals: de locatie van de back-end database; een betekenisvolle naam voor de profielen enz… De toepassing is eveneens beveiligd met een “Product Key”.

HANDLEIDING:

Een handleiding kan worden via het Lintmenu. De handleiding is opgeteld als Word document. Op die manier kan de handleiding eventueel uitgebreid worden door iemand van het bedrijf.